Innbruddssikring

Innbruddssikring i private hjem

Innbrudd i boligen er dessverre en reell risiko som vi alle bør tenke på og forsøke å forebygge i hverdagen. Det finnes forskjellige måter å innbruddssikre hjemmet ditt, og mange ulike produkter og metoder som kan være med til å gjøre det vanskeligere for uvedkommende personer å få adgang til boligen din.

For eksempel bør du tenke på den låsen du har valgt til ytterdøren. Er den ny og robust, eller bør den kanskje skiftes ut til en nyere og sterkere modell? Du kan også vurdere å montere en ekstralås i døren for å gjøre den endda mer vanskelig å bryte opp. Det gjør det vesentlig vanskeligere for en innbruddstyv å sikre seg adgang gjennom døren. En mulighet er også å gå med en elektronisk lås eller en dørlås med kode, enten som alternativ eller supplement til de tradisjonelle låser med nøkkel. Det kan minske risikoen for besøk av uvedkommende.

Dertil finnes det en lang rekke andre tiltak til innbruddssikring som for eksempel alarmsystemer med tyverialarm og eventuelt videoovervåking. Dette sender et tydelig signal til innbruddstyven, og disse vil derfor ofte velge ikke å forsøke seg med et innbrudd. Skulle det likevel skje, da har du større sannsynlighet for at det blir stoppet underveis av alarmselskapet.

Hos AB Låsservice hjelper vi gjerne med å finne de tiltak som er mest relevant for deg og dine behov. Vi tar en uforpliktende snakk med deg, og i fellesskap finner vi de produkter og løsninger som passer inn i din hverdag. Slik får du et skreddersydd tilbud etter dine ønsker, behov og ditt budsjett.

Gode råd til innbruddssikring

Det finnes også flere ting du selv kan gjøre for å minske risikoen for innbrudd i ditt private hjem. Noen gode råd til innbruddssikring er:

  • Unngå å informere fremmede om at du er borte fra eiendommen i lenger tid, når du er på ferie – f.eks. gjennom sosiale medier og lignende
  • Få boligen til å fremstå bebodd ved å la noen lys være på og generelt få det til å se ut som at du ikke er bortreist i en lenger periode
  • Hold verdifulle gjenstander som elektronikk, designermøbler og annet borte fra vinduet slik at du ikke gjør det mer attraktivt for innbruddstyven
  • Ha en avtale med naboer om å se etter boligen din når du er bortreist. De kan også hjelpe med at boligen ser ut som den er bebodd i den perioden du er borte.